În ultima sâmbătă din luna martie omenirea sărbătorește „ORA PĂMÂNTULUI”. Anul acesta, evenimentul global, va fi în data de 27 martie 2021, între orele 20.30 – 21.30 (ora locală).
Ora Pământului este marcată prin stingerea luminilor timp de o oră. Milioane de oameni, instituții publice și companii participă la cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
ElectricUP susține și participă la Ora Pământului (Earth Hour).
Când a apărut evenimentul Ora Pământului (Earth Hour)?
Primul eveniment care a marcat Ora Pământului a fost organizat de World Wide Found for Nature Australia (WWF), a avut loc în Sydney (Australia), în data de 21 martie 2007, între orele 19.30 – 20.30. Conform Wikipedia, la eveniment au participat 2,2 milioane de oameni, iar stingerea luminilor pentru o oră a redus consumul de energie în Sydney între 2.1% și 10.2% în acea oră.
În România, în anul 209, primele orașe care s-au alăturat evenimentului Ora Pământului au fost București, Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Timișoara și Tulcea.
Începând cu anul 2007, pe întregul glob, cele mai importante clădiri din lume aparținând mediului privat, instituțiilor culturale și guvernamentale (Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Palatul Buckingham, Turnul Londrei, clădirile din jurul Pieței Roșii din Moscova, Petronas Twin Towers, Burj Khalifa și multe altele), au prezentat un spectacol de muzica, artificii și lumini (produsă din surse nepoluante și regenerabile) cu milioane de participanți.
Care este scopul evenimentului Ora Pământului?
Evenimentul Ora Pământului urmărește conștientizarea populației de a reduce poluarea și de a menține clima în limitele normale. Energiile poluante (combustibili lichizi, cărbune, gaz), utilizate în producerea electricității, stau la baza încălzirii climatice globale (trei sferturi din emisiile de gaze cu efect de seră provin din arderea acestora).
În esența, Ora Pământului este un gest simbolic pentru combaterea schimbărilor climatice și nu un mod de reducere a consumului de energie electrica și implicit a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Cum sprijină ElectricUP evenimentul Ora Pământului?
www.electricup.ro dorește să aducă cât mai multă energie verde nepoluantă în casele oamenilor, în birouri, dar și în zonele de producție.
O sursă de energie nepoluantă este radiația solară. Aceasta, cu ajutorul sistemelor fotovoltaice, transformă radiația solara în energie electrică.
Un sistem fotovoltaic poate asigura independența energetică pentru o gospodărie sau o afacere.
Principalele componente ale unui sistem fotovoltaic sunt: panourile fotovoltaice, invertorul, acumulatorii pentru stocare și sistemul de fixare.
Vă invităm să participați la evenimentul „ORA PĂMÂNTULUI”.
Detalii suplimentare privind evenimentul pot fi aflate de pe următoarele website-uri: www.ora-pamantului.ro si www.earthhour.org.