Energie regenerabilă

Invertoare Deye on-grid si hibride, caracteristici si avantaje

Invertoarele Deye au fost lansate pe piata în 2019, fiind pionierii invertoarelor capabile sa trimita energie în rețea și în același timp sa aiba back-up prin baterii.

Incepand cu 2020 Deye devenea deja producatorul numarul 1 de invertoare hibride în Statele Unite și Africa de Sud datorită performanțelor lor excepționale și prețul accesibil. În cele din urmă, în 2021 a devenit produsul numărul 1 în Brazilia datorită soluțiilor on-grid și hibride.

Recent, Deye a intrat și pe piața românească, în principal cu invertoare hibride care oferă o soluție economică pentru persoanele care locuiesc în locuri în care serviciul de energie este intermitent și au nevoie de o sursă de energie electrică fără întreruperi.

Invertoare trifazate on grid

În lumea energiei solare, obținerea unui invertor de încredere este esențială pentru a asigura succesul proiectului tău. In Romania, invertoarele Deye trifazate de 6kW, 8kW și 10kW se remarcă prin prețul accesibil și garanția de 10 ani.

Invertoarele trifazate în rețea Deye sunt capabile să răspundă nevoilor energetice ale proiectelor de diferite dimensiuni. Acest lucru le face o soluție versatilă pentru aplicații rezidențiale, comerciale și industriale datorită posibilității de conectare în paralel.

Capacitățile lor de gestionare a sarcinii și suprasarcinii le permit să se adapteze la multiple condiții și cerințe energetice, oferind o sursă de energie electrică fiabilă și stabilă.

Comunicațiile invertoarelor solare sunt utile pentru a putea monitoriza performanța instalației fotovoltaice, motiv pentru care invertoarele Deye vin cu un accesoriu Wi-Fi încorporat pentru a facilita monitorizarea în cloud sau chiar pentru a efectua actualizări software pentru a îmbunătăți performanța invertorului.

Unele dintre celelalte opțiuni pentru a comunica invertoarele în rețea este utilizarea accesoriilor de conectare LAN, GPRS sau 4G, toate disponibile în magazinul nostru online .

Invertoare hibride cu fază divizată

O provocare pentru instalațiile fotovoltaice este garantarea calității și stabilității rețelei electrice. În zonele rurale este obișnuit să ne confruntăm cu întreruperi de curent pentru perioade lungi de timp.

Pentru a oferi o soluție la această intermitență în fluidul electric, invertoarele hibride sunt soluție perfectă, acestea sunt capabile să mențină echipamentele esențiale sub tensiune în timpul întreruperilor de curent, fiind capabile să stocheze energie prin baterii cu litiu, rețeaua electrică sau un generator diesel.

La fel ca la invertoarele on-grid, invertoarele hibride vin cu un accesoriu WiFi și două CT-uri (transformatoare de curent) pentru a efectua funcția de zero injecție sau pur și simplu pentru a monitoriza sisteme fotovoltaice.

După cum se poate observa, invertoarele hibride au o listă extinsă de funcționalități, cu toate acestea, aceasta nu se limitează doar la cele hibride, invertoarele on-grid au o gamă de funcții foarte asemănătoare despre care vom afla mai jos.

Conexiune în paralel

Invertoarele Deye sunt capabile să fie conectate în paralel între ele folosind un cablu RJ45 inclus cu invertorul, ceea ce permite satisfacerea cerințelor particulare de energie ale fiecărei instalații, putând ajunge până la 160 kW trifazat – invertoarele on grid și până la 128 kW folosind invertoare hibride.

Pe lângă faptul că este o modalitate practică de creșterea puterii unei instalații fotovoltaice, permite și realizarea unei conexiuni trifazate cu invertoarele hibride split fazate pentru a crea o tensiune de 120V FN și 208 FF la ieșire. Cu acest tip de conexiune este posibilă injectarea energiei într-o rețea convențională trifazată.

Conexiune cu generatorul

În cazul în care energia electrică nu este disponibilă pentru perioade lungi de timp sau este complet deconectată de la rețea, este posibil să se conecteze un generator pentru a încărca bateriile. După ce acestea ating un nivel de încărcare prestabilit, această a doua formă de rezervă oferă fiabilitate instalației, astfel încât să nu existe niciodată întreruperi totale ale energiei electrice. Merită menționat faptul că acest port generator diesel poate fi utilizat, de asemenea, cu un invertor de rețea pentru a ajuta la încărcarea bateriilor.

Invertor PV – Puncte forte

  1. Algoritm de control al frecvenței de droop Aplicație VSG

Atunci când nu există o conexiune la rețea, invertoarele Deye sunt capabile să lucreze cu un generator care să asigure alimentarea sarcinilor, fără a fi nevoie de un controler extern.

  1. Aplicații cu contoare bi-direcționale

Stabilitatea sistemului este asigurată prin setarea puterii minime a generatorului cu ajutorul contorului bi-direcțional.

Controlul factorului de putere

Ambele tipuri de invertoare Deye sunt capabile să efectueze controlul factorului de putere prin intermediul a 5 metode diferite, aceste funcții fiind deosebit de utile în special atunci când se efectuează injecția zero în rețea, deoarece factorul de putere poate ieși din limitele permise de legislația în vigoare și poate atrage amenzi din partea operatorului de rețea.

Printre aceste metode de control al factorului de putere se numără:

Modul Q(%): Reglează puterea reactivă proporțional cu puterea activă.

Modul FP: Atribuie o valoare fixă factorului de putere al invertorului.

Modul Q(U): Variază factorul de putere în raport cu tensiunea rețelei.

Modul Q(P): Variază puterea reactivă furnizată în raport cu puterea activă a invertorului.

Modul FP(P): Variază factorul de putere în raport cu puterea activă a invertorului.

Fiecare dintre aceste metode trebuie să fie realizată de un expert pentru a asigura rezultate satisfăcătoare atunci când se efectuează compensarea retroactivă.

Concluzie

Invertoarele Deye reprezintă o soluție completă pentru toate tipurile de instalații fotovoltaice la un preț accesibil, cu o gamă largă de caracteristici care pot acoperi aproape toate nevoile care pot apărea.

In plus, designul său durabil și garanția de 10 ani asigură fiabilitatea sistemului fotovoltaic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *