Energie regenerabilă

Lista completa cu invertoare aprobate ANRE 2024

Înainte de toate, să clarificăm rolul unui invertor. Panourile fotovoltaice generează curent continuu, în timp ce aparatele electrocasnice funcționează pe bază de curent alternativ, așa cum este furnizat de rețeaua electrică. Rolul principal al unui invertor solar este de a converti energia solară din curent continuu în curent alternativ.

Află totul despre diferitele tipuri de invertoare fotovoltaice solare și despre modul în care acestea funcționează. Invertorul fotovoltaic este una dintre cele mai importante părți ale unui sistem energetic solar și este adesea trecut cu vederea de către cei care doresc să cumpere energie solară.

Această analiză evidențiază cele mai bune invertoare de la cei mai importanți producători din lume pentru a te asigura că sistemul tău solar funcționează fără probleme timp de mulți ani.

Tipuri de invertoare solare

În timp ce invertoarele solare sunt cele mai des folosite pentru sistemele solare rezidențiale, acestea sunt doar una dintre cele mai multe opțiuni de invertoare disponibile pentru sistemele solare și de stocare a energiei. Mai jos, descriem cele patru tipuri principale de invertoare utilizate pentru sistemele solare on-grid și off-grid.

Invertoare solare de tip string

Această analiză se concentrează asupra invertoarelor solare comune „string”, cel mai popular tip. Aceste invertoare utilizează unul sau mai multe șiruri (grupuri) de panouri solare conectate în serie.

Invertoarele solare de tip „string” sunt cel mai frecvent utilizate în Marea Britanie, Europa, Australia și Asia. De asemenea, acestea sunt din ce în ce mai populare în SUA, unde microinvertoarele sunt extrem de populare.

Invertoare hibride

Invertoarele monofazate hibride, numite uneori invertoare pentru baterii, sunt similare invertoarelor solare de tip șir, dar permit conectarea directă a unui sistem de stocare a bateriilor pentru a facilita o mai mare autosuficiență cu ajutorul energiei solare.

Cele mai multe invertoare hibride oferă, de asemenea, energie de rezervă în cazul unei pene de curent, dar, în general, nu sunt concepute pentru o utilizare continuă în afara rețelei. Deși sunt mai scumpe, invertoarele hibride devin mai competitive din punct de vedere al costurilor față de invertoarele solare, pe măsură ce tehnologia invertoarelor hibride avansează, iar bateriile devin mai ieftine și mai atractive.

Invertoare off-grid

Sistemele de alimentare în afara rețelei necesită, în general, invertoare cu baterii mult mai puternice, cu încărcătoare încorporate, care pot fi configurate ca sisteme solare cuplate la curent alternativ sau la curent continuu.

Invertoarele off-grid moderne, sau invertoarele multimodale, pot fi, de asemenea, utilizate pentru a construi sisteme hibride avansate de stocare a energiei conectate la rețea. Multe sisteme off-grid utilizează, de asemenea, controlere de încărcare solară MPPT, care sunt conectate între panourile solare și baterie pentru a regla procesul de încărcare și pentru a asigura că bateria nu este supraîncărcată.

Microinvertoare

Microinvertoarele sunt invertoare solare foarte mici, atașate direct la panourile solare individuale. Deoarece fiecare microinvertor și fiecare panou funcționează independent, acestea reprezintă o opțiune excelentă pentru configurațiile complexe ale acoperișurilor și pentru locațiile cu umbră.

În ciuda costului ușor ridicat, micro invertoarele sunt din ce în ce mai populare în întreaga lume datorită mai multor avantaje față de invertoarele solare de tip string(in șir).

Lista completa cu invertoare agreate ANRE 2024

No#ImagineBrandModelGarantie*Caracteristici
1FroniusGEN2410 Year (5+5)Capabil hibrid, funcție de umbră dinamică, ieșiri digitale, design util, fabricat în Austria
2SolarEdgeGENESIS12 YearOptimizare DC, monitorizare la nivel de panou, control inteligent al sarcinii
3SungrowSG-RS Series10 YearAfișaj LCD, până la 3 MPPT-uri, eficiență ridicată, scanare cu curbă IV, scanare umbră
4SMASunny Boy5+5 Year*De înaltă calitate, fabricat în Germania, setare Shadefix
5HuaweiSUN2000 Series10 YearInvertor hibrid, Optimizatoare DC opționale, Până la 3 MPPT
6GoodweDNS G3 Series10 Year*Afișaj LCD, setare de scanare în umbră, curent de intrare ridicat
7GEGEP Series10 YearOpțiune de afișare color, setare de scanare în umbră, până la 3 MPPT
8FIMERUNO DM PLUS-Q10 YearIntrare de curent MPPT mare pentru șiruri paralele, ModBus TCP (SunSpec), releu de gestionare a sarcinii
9Solis5G Series5 Year*Afișaj LCD, eficiență ridicată, manager de export încorporat
10GrowattMIN X Series10 Year*Afișaj OLED, până la 3 MPPT-uri (7-10kW), curent de intrare 16A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *