Energie regenerabilă

Recenzie completă panouri fotovoltaice LONGi Solar 2024

Cu ceva timp în urmă am început o serie de articole care analizează industria panourilor fotovoltaice.

Astăzi este rândul LONGi – unul dintre brandurile pe care le vindem cel mai des la ElectricUP. Dar cu o gamã atât de largă de produse…De ce să alegi panourile solare fotovoltaice LONGi Solar?

LONGi s-a poziționat în fruntea inovației și, în opinia noastră, prezintă un echilibru foarte bun între cost și performanță .

Conform raportului „ Global PV Market Outlook ” al Bloomberg, LONGi a primit cel mai mare scor Altman-Z dintre toți producătorii de PV cotați la bursă (o formulă recunoscută pentru detectarea puterii financiare a unei companii).

În 2021, a apărut ca singura companie care a câștigat cei trei indicatori de fiabilitate, performanță și calitate la prestigiosul Renewable Energy Test Center (RETC) din SUA, lider în certificarea serviciilor de inginerie pentru fotovoltaice și surse regenerabile.

Și în Europa, tot în 2021, a câștigat Premiul Intersolar care recompensează cele mai inovatoare și disruptive produse și tehnologii ale anului.

Prezentare generala LONGi 

Istoria companiei 

LONGi este o companie chineză care furnizează produse din silicon pentru industria electronică și fotovoltaică. De asemenea, își produc propriile panouri fotovoltaice cu denumirea LONGi Solar.

LONGi a fost fondată în 2000 și a produs inițial plachete de siliciu, produsul de ieșire pentru celulele monocristaline. În 2007 au achiziționat marca chinezească de panouri solare Lerro Solar și de atunci au produs și module fotovoltaice întregi, iar din 2017 sub marca proprie LONGi Solar.

În prezent este compania de tehnologie solară cu cea mai mare valoare de pe piață și peste 60.000 de angajați la nivel global.

Au un complex industrial imens în China și o fabrică în India, iar capacitatea lor actuală este de peste 12 GWp pe an, ceea ce îl face cel mai mare producător de celule monocristaline din lume.

Produc doar panouri monocristaline, dar în toate formele: panouri cu două fețe, panouri cu celule tăiate în jumătate și panouri standard.

LONGi Solar contribuie la aproximativ un sfert din cererea de panouri fotovoltaice de pe piață și are cea mai mare valoare de piață dintre toate companiile de tehnologie solară din industrie.

Rezumat rapid

 • Putere nominală (Wati): 350W – 600W
 • Eficiența panoului în %: Foarte mare – 20,5% – 33,9%
 • Tehnologie celulară: HPBC de P-type si TOPCon de N-type
 • Categoria de preț: Scăzut spre Mediu
 • Cel mai popular panou: Hi-MO 5m 415W
 • Garanție producător: Standard – 15 ani
 • Servicii și asistență: Bun 4/5
 • Per total: Recomandat 4.5/5

Evaluare ElectricUP

CALITATE

În recenziile noastre, definim calitatea ca o măsură a încrederii că panourile fotovoltaice ale unui brand vor rezista mai mult de 25 de ani.

Cum o verificăm? În opinia noastrã, cei mai importanți factori sunt (1) durata garanției produsului, (2) rezultatele testelor de fiabilitate, (3) rezistența mecanică și (4) proces tehnologic.

(1) Garanția producător: Când achiziționezi panouri solare LONGi, obții o garanție standard de 15 ani împotriva defectelor de fabricație. Aceasta este cea mai importantă parte a evaluării calității, deoarece te protejează de potențiale probleme.

(2) Fiabilitate conform PVEL: panourile LONGi au câștigat toate cele patru premii TOP PERFORMER în sondajele DNV GL și PVEL în 2018, 2019 și 2020. Sunt singura companie care a reușit acest lucru și acesta este poate cea mai mare dovadã a calității acestor produse.

(3) Rezistența mecanică: Panourile solare LONGi au standardul ridicat cand vine vorba de rezistența mecanică. Acestea pot rezista la maximum 5400 MPa la presiune frontală, 2000 MPa la presiune spate și pietre de grindină cu un diametru de 25 mm care cad la 23 m/s.

(4) Proces tehnologic: uneori facem greșeala de a crede că cele mai relevante aspecte ale producției unui panou solar sunt doar cu parametrii și producția acestuia odată ce este instalat pe acoperișul tău și produce energie electrică.

LONGi se remarcă și prin abordarea „analiza condițiilor limită”, care este structurată în următoarele faze:

 • Fezabilitate și costuri de producție : în această fază se analizează maturitatea procesului de fabricație sau accesul la materii prime.
 • Compatibilitate cu sistemele : este de asemenea important să se țină cont de modul în care modulele răspund și ce compatibilități au cu diferitele invertoare de pe piață, optimizatoare sau micro invertoare.
 • Transportul: deși poate părea banal, nu este. Transportul este o etapă esențială nu doar pentru ridicarea produsului, ci și pentru a se asigura că acesta ajunge în stare bună și în termenele prevăzute. LONGi și-a proiectat panourile ținând cont de standardul containerelor maritime de 40 de picioare, care este cel mai utilizat transport la nivel internațional.
 • Instalarea panourilor: modul în care panourile se mișcă pe acoperișuri, aspect esențial mai ales în proiectele de anvergură precum depozitele industriale cu tavane mai mari de șase metri.

Pe scurt, există o probabilitate mare ca produsele LONGi să reziste mai mult de 25 de ani.

Un instalator bun este esențial.

Chiar și cele mai bune panouri fotovoltaice nu sunt de folos dacã sunt instalate incorect, așa că alegerea instalatorului este esențialã.

IMPORTANT

 • Instalarea necorespunzătoare are ca rezultat o garanție nevalidă
 • Instalarea necorespunzătoare este cauza numãrul unu a defecțiunilor panoului.
 • Instalatorul este primul contact pentru chestiuni legate de garanție

Te ajutăm să alegi un produs, te vom ajuta să găsești și un instalator. Dă click aici și completează formularul – de restul ne ocupăm noi.

RAPORT CALITATE / PRET 

Panourile solare marca LONGi sunt oferite la un preț foarte bun.

Este adevărat că atunci când te ghidezi doar după preț, cu siguranță vei găsi ceva mai ieftin, dar întrebarea este dacă merită.

Garanție de putere liniară: LONGi oferă o garanție destul de mare de eficientă inițială de 84,5% după 25 de ani de funcționare.

EFICIENȚA

Scorul din recenzia noastră depinde în principal de performanța celui mai puternic modul cu 60 de celule de la un anumit producător.

Eficiență: În noiembrie 2022, LONGi a anunțat seria Hi-MO 6 de panouri realizate folosind noua tehnologie de celule de eficiență înaltă Hybrid Passivated Back Contact (HPBC) pentru a obține o eficiență impresionantă a panourilor de 22,8%.

În mod normal, panourile puteau atinge doar niveluri de eficiență de peste 22% folosind celulele TOPCon sau IBC N-type fiind comune . Cu toate acestea, LONGi a reușit să se ridice la nivelul SunPower, care produce cele mai eficiente panouri solare de pe piață astăzi, folosind un nou design de celule P-type “Hybrid Pasivated Back Contact” (HPBC), care este similar cu designul celulei IBC.

Mai mulți producători care folosesc tehnologia comună de bare multiple (MBB) au dezvoltat modalități de a reduce decalajele dintre celule pentru a crește suprafața și a crește eficiența. LONGi Solar a dus acest lucru la un alt nivel, dezvoltând ceea ce a numit „tehnologie de lipire inteligentă”, care utilizează o micro bară unică de formă triunghiulară cu capete aplatizate atât pentru a reduce decalajul dintre celule, cât și pentru a crește eficiența.

Rezistentă la temperatură: panourile fotovoltaice LONGi rezistă destul de bine la temperatură și sunt printre cele mai bune.

LONGi Solar a colaborat cu Shin Etsu Chemical Co la începutul anului 2020 pentru a produce în masă o nouă celulă de siliciu dopată cu galiu, despre care se spune că reduce drastic efectele degradării induse de lumină (LID).

Degradarea indusă de lumină , este un fenomen bine cunoscut care provoacă o pierdere de putere de 2-3% în primele câteva sute de ore de funcționare din cauza cantităților urmelor de oxigen rămase în timpul procesului de fabricație a siliciului comun dopat cu bor. . Pe durata de viață rămasă a panoului, pierderile datorate LID scad semnificativ la aproximativ 0,5% până la 0,8% pe an, în funcție de calitatea și puritatea siliciului cristalin.

Odată cu stabilitatea crescută a siliciului dopat cu galiu, LONGi Solar a devenit capabil să reducă efectele LID în primul an la 2% și la mai puțin de 0,5% pe an pe durata de viață rămasă a panoului, rezultând ca panoul să rețină aproape 85% din puterea nominală inițială după o perioadă crescută de 30 de ani.

FIABILITATE

În recenziile noastre definim fiabilitatea ca fiind capacitatea și dorința anticipatã a

producătorului de a-și îndeplini obligațiile de garanție și onestitate generală.

LONGi garantează 15 ani de zero defecte și 25 de ani de performanță ridicatã, așa că dorim sã ne asigurãm cã poate supraviețui acestei perioade.

Dimensiunea companiei: LONGi este o companie mare care produce panouri fotovoltaice de la zero, din materia primă. Doar o parte din această producție este destinatã modulelor fotovoltaice sub marca LONGi.

Încrederea băncilor: LONGi Solar se numără printre primele trei pe lista proiectelor Bloomberg finanțate cu împrumuturi după 1 iulie 2016, demonstrând încrederea ridicată a băncilor în brand și prețurile bune în raport cu calitatea oferită.

De parcã nu ar fi de ajuns, sunt singura companie care a primit un rating AAA în încrederea sectorului de la PV-tech în al treilea trimestru al anului 2020.

Tehnologia fotovoltaică ține cont de popularitatea în rândul investitorilor fermelor mari și caselor private.

Stabilitate financiara: algoritmul Altman Z-Score prezice stabilitatea financiară a companiilor. El a fost dezvoltat având în vedere piața din SUA și atunci când se aplică pe piața chinezească trebuie făcută o corecție deoarece în China stabilitatea unei companii este dictată nu doar de factori economici, ci și politici.

În timp ce majoritatea companiilor chineze au scoruri destul de scăzute la acest algoritm, LONGi are scoruri pozitive.

Gama de panouri fotovoltaice LONGi

LONGi produce o varietate de panouri solare de calitate, rentabile pentru instalații solare rezidențiale, comerciale și de utilitate privată. Modelele de actualitate sunt seriile Hi-MO 5 si noile panouri avansate Hi-MO 6 care au fost lansate la începutul anului 2023.

 • Hi-MO 5m – 54 (108) celule – pentru sisteme rezidențiale
 • Hi-MO 5 – 72 (144) celule – pentru sisteme comerciale
 • Hi-MO 6m – 54 (108) celule – pentru sisteme rezidențiale
 • Hi-MO 6 – 60, 66, 72 celule – pentru sisteme comerciale

Panouri Hi-MO Seria 5

Panourile Hi-MO 5m de la LONGi sunt proiectate pentru sisteme solare rezidențiale de pe acoperiș, în timp ce panourile Hi-MO 5 de format mai mare sunt pentru instalații comerciale și la scară largă de utilitate.

La fel ca gama anterioară Hi-MO 4, aceste panouri sunt construite pe cele mai recente celule PERC monocristaline cu celule semi tăiate în bare multiple (MBB).

Gama Hi-MO 5 folosește siliciu dopat cu galiu, care reduce efectul degradării induse de lumină de la 0,6% pe an la aproximativ 0,45% pe an, rezultând doar 11% până la 12% pierderi de putere după 25 de ani, plus 2% în primul an.

Specificațiile panoului Hi-MO 5

 • Celule de siliciu dopate cu galiu PERC monocristaline
 • Putere nominală de la 400W la 550W
 • Eficiență maximă a panoului de 21,3%.
 • Format de celulă semi tăiată cu 9 bare colectoare și lipire inteligentă
 • Wafer M10 mai mare de 182 mm
 • 12 ani garanție pentru produs
 • 30 de ani garanție de performanță
 • 84,9% putere rămasă după 30 de ani

Panouri din seria Hi-MO 6

Noua serie impresionantă Hi-MO 6 de la Longi sunt primele panouri care au prezentat un design de celulă Hybrid Pasivated Back Contact (HPBC).

În mod surprinzător, acest nou design unic de celule se bazează pe un substrat tradițional de celule de P-type, spre deosebire de celulele mai comune N-type care sunt acum utilizate de majoritatea producătorilor pentru a crește eficiența.

Arhitectura celulei HPBC încorporează contacte din spate, ceea ce înseamnă că nu există bare colectoare pe partea frontală, ceea ce îmbunătățește eficiența.

De asemenea, folosește pasivarea pe partea din spate combinată cu tehnologia de lipire cu contact din spate și o nouă metodă de lipire pe o singură linie pentru a îmbunătăți rezistența celulelor la fisurare și pentru a crește durabilitatea.

Acest design revoluționar face din seria Hi-MO 6 unele dintre cele mai eficiente panouri solare disponibile.

Noile panouri LONGi Hi-MO 6 sunt disponibile în 4 serii distincte pentru diferite utilizări.

Hi-MO 6 include patru serii distincte concepute pentru diferite aplicații. Toate folosesc celule HPBC de dimensiune M10 (182 mm) și sunt disponibile în tipurile 72C, 66C, 60C și 54C.

 • Seria Explorer – Design clasic folosind celule HPBC
 • Seria Scientists – Celule HPBC cu eficiență maximă cu degradare scăzută
 • Seria Guardian – Conține optimizatori inteligente integrate la nivel de panou
 • Seria Artist – Disponibilă într-o varietate de culori unice

Noile panouri colorate unice din seria Hi-MO 6 Artist – Credit imagine Longi Solar

Specificațiile panoului Hi-MO 6

 • Celulele monocristaline HPBC
 • Putere nominală de la 410W la 600W
 • Eficiență maximă a panoului de 23,0%.
 • Format de celule semidecupate cu tehnologia celulară HPBC (MBB)
 • Placă mare de 182 mm M10
 • 15 ani garanție pentru produs
 • 25 de ani garanție de performanță
 • 88,9% putere rămasă după 25 de ani

Rezumat

LONGi Solar a devenit cel mai mare producător de energie solară din lume și, mai recent, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de tehnologii inovatoare de celule solare. Cu o capacitate de producție masivă, LONGi nu numai că reduce costurile plăcilor și celulelor fotovoltaice mai eficiente, dar produce o gamă de panouri solare rentabile pentru uz rezidențial și comercial.

În general, recomandăm panourile solare LONGi ca o alegere bună și fiabilă pentru cei care caută prețuri accesibile, cu celule avansate și performanțe îmbunătățite pe termen lung.

Realizările record recente și noile tehnologii de celule, inclusiv siliciul dopat cu galiu, lipirea inteligentă și celulele HPBC impresionante, au plasat LONGi în grupul de top al inovatorilor în tehnologie solară.

Acest lucru este evidențiat de seria de panouri Hi-MO 6 lansată în 2023.

Dacă LONGi este o opțiune pentru acoperișul tău, completează formularul și vei primi cele mai bune oferte de instalare pentru a le compara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *