Sisteme Fotovoltaice

Descoperiți soluțiile de energie verde şi sistemele fotovoltaice recomandate de ElectricUP. Dacă ați ajuns pe aceasta pagină, cu siguranța, sunteți interesat de energie solară și alternative prietenoase la opțiunile convenționale.
Citește mai mult

Sistemele fotovoltaice sunt complexe de dispozitive care convertesc radiaţiile solare în energie electrică. La baza sistemelor fotovoltaice se găsește celula fotovoltaică, realizată din materiale semiconductoare cu proprietatea de a capta radiaţiile solare. Radiaţiile sunt transformate în curent continuu, care, la rând este transformat în energie alternativă. Invertorul este componenta activă a sistemului responsabil de conversia energiei continue în tensiune alternativă monofazată sau trifazată.

Sistemele fotovoltaice dezvoltate sunt diferite, selectarea tipului potrivit este o sarcină delicată, şi de cele mai multe ori necesita asistență specializată.

În prezent sunt disponibile sisteme fotovoltaice din:

  • siliciu monocristalin (potrivite pentru suprafețe plate cu radiații solare directe);
  • siliciu amorf (sunt ideale pentru suprafețe cu radiații indirecte);
  • siliciu policristalin (potrivite pentru suprafețe mixte, ideale pentru proiecte comerciale, industriale şi rezidențiale).

Tipuri de sisteme fotovoltaice

În funcție de modul de conectare la rețeaua națională avem trei tipuri de sisteme fotovoltaice: off-grid, on-grid şi hibrid. Primele, off-grid, nu sunt conectate la rețeaua națională. Produc energie ce este utilizată în mod curent, iar surplusul este înmagazinat în acumulatori. În a doua categorie, on-grid avem sisteme fotovoltaice conectate la sistemul electroenergetic naţional, care permit producătorului să beneficieze de energie verde şi facturi mai mici şi totodată injectează energia rezultată în plus către sistemul național.

În categoria hybrid avem panouri fotovoltaice ce completează turbinele electrice, astfel sistemele energetice create funcționează continuu şi produc energie, indiferent de condiţiile meteo.

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Abonează-te la newsletter